Fietsen en wandelen

Rochefort-route

Zet je nog maar een voet buiten ons café, dan bevind je je bij wijze van spreken al aan het startpunt van 1 van de 11 Trappistenwandelroutes van Hamont-Achel, namelijk de Rochefort-route. Deze route, die de bosrijke omgeving van het Haarterheidegebied volledig doorkruist, is 8.6 km lang en duurt zo’n 2 uurtjes. Hij is duidelijk aangegeven met wegwijzers en parkeren kan gratis op onze ruime parking.

Chimay-route

Vanuit ons café kun je ook een 2e Trappistenroute aanvangen, namelijk de Chimay-route van 11 km lang.

Kruip zelf in de huid van de Teuten

Onder begeleiding van Dirck de Ketelaer, een rasechte Teut van middelbare leeftijd, leer je tijdens een culinaire fietstocht alles over het bestaan van de voormalige handelsreizigers in het grensgebied.

Tocht in gpx-formaat

Daarenboven hebben we nog een prachtige wandelroute van 13.5 km, die vanuit ons café langs Domein De Bever en De Achelse Kluis loopt. Deze tocht is bovendien beschikbaar in een gpx-formaat, waardoor je hem kan downloaden op je telefoon of gps. Bij deze wandeltocht voorzie je best de nodige tijd om te genieten van de natuurpracht!

Teutentocht

Je krijgt je eigen croesus (geldbuidel) met daarin 4 Teutenmunten. Deze kun je onderweg, wanneer we halt houden bij 4 horecazaken, inruilen voor een lekkere versnapering naar keuze van minimum €6. Een Teut moet immers op kracht komen, toch?

Deze Teutentocht over de grenzen heen is 45 km lang. Toegang tot de route verkrijg je voor €20 bij 1 van de 4 deelnemende horecazaken, alsook bij VVV Achel en VVV Cranendonck. De Teutentocht kun je het hele jaar door met je fiets afleggen op eigen ritme, van woensdag t.e.m. zondag. Je start in 1 van de deelnemende zaken naar keuze.

Bekijk de brochure ›

Grenzeloze Natuurpracht-fietstocht

Voor de Grenzeloze Natuurpracht-fietstocht, die maar liefst 50 km lang is, gingen we de samenwerking aan met Toerisme Limburg in het kader van ons label ‘Gastheer van het Landschap’. Deze gratis route loopt over de grenzen, doorheen bos en heide, en vertrekt vanuit ons café.

Vespaverhuur Pelt

Je start op de Markt in Pelt en trekt naar de top van Limburg ‘Hamont-Achel’. Tijdens een rit van ongeveer 60 km ontdek je prachtige natuur en enkele bezienswaardigheden. Je doorkruist alle deelgebieden van Hamont-Achel. Uiteraard wordt er ook gedacht aan de hongerige en dorstige magen en is een centrale stop bij ons Café De Vègtes een absolute aanrader!

Wens je te eten, dan raden we aan vooraf te reserveren zodat onze keuken hiermee rekening kan houden.

Alle info op https://vespaverhuurpelt.be

Meer info over onze wandel- en fietstochten? Onze medewerkers helpen je graag verder. Kom gerust eens langs of bel +32 (0)11 44 69 74